Dacă mergeti pe şoseaua Piatra Neamţ iar apoi din comuna Borlesti urmați cale de 8 km valea pârâului Nechit veți ajunge în fața bisericii Mănăstirii Nechit. Biserica este construită pe locul unei altei biserici mai vechi, din lemn. Din documente rezultă că aceasta exista din jurul anului 1400. Între 1399 şi 1419 este menționat într-un document că Mănăstirea Nechit, cu hramul Sfântul Nicolae, se află pe valea pârâului Nechit, în apropierea unui sat care avea moară şi sălişte.

Un document din 1419 arată ca domnul Moldovei, Alexandru cel Bun, a dat  trei sate  din zona Campul lui Dragos, lui Dragomir, Ianos și Ștefan Verilovici. Se spune că Ştefan cel Mare, ctitorul mănăstirii Tazlău,  care a fost construită în 1496-1497, a populat-o cu călugări din Mănăstirea Nechit, care avea în fruntea sa pe Ieromonahul Chiria. Dacă ajungeți la această frumoasa mănăstire, treceți și pe la cele trei izvoare care amintesc de vieţuirea Sfântului Chiriac. Cu apa din aceste izovoare credincioşii, obisnuiesc să se spele, să bea apă şi să ceara ajutor cu rugăciunile sfântului către Dumnezeu. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-