Ajunși în ținutul Neamțului trebuie să profitați de această ocazie și să vizitați o alta frumoasă  mănăstire din aceste zone și anume Mănăstirea Horaița . Veți descoperi acest lăcaș, mergând prin pădurea din dreptul comunei Crăcăoani, la doar 12 km distanța de localitatea Piatra Neamț. Aflată la o altitudine de 600 m, în apropierea muntelui Horăiciorul, între mănăstirile Almaș și Văratec, vă oferă  o atmosferă plină de liniște și căldură sufletească.

Numele mănăstirii se spune că este dat de către proprietarii pământurilor pe care se afla comuna Crăcăoani în vremea aceea.Prima biserică din lemn sau Schitul Horăicioara cum i se mai zice, cu hramul Pogorârea Sfântului Duh, a fost ridicată între anii 1822- 1824  de către părintele Irinarh Roseti. În 1837 părintele s-a îmbolnăvit și s-a retras, mergând la locurile sfinte pentru a se închina, lăsând în continuare ca stareț al mănăstirii pe Ermoghen Buhus. Restul vieții sale si-a petrecut-o în Palestina. Ulterior, între anii 1848- 1867, a fost ridicată o nouă biserică care este și astăzi. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-