Așezământul Monahal de aici datează de la începutul secolul al XVII-lea  după cum este menționat într-un document. Este scris că în anul 1721 câțiva călugări greci au ridicat un schit. În anul 1738, călugărul Ghedeon a început construcția acesteia, pe locul așezământului monahal mai vechi. Mănăstirea a primit hramul  “Nașterea Maicii Domnului”  și se sărbătorește în fiecare an la 8 septembrie. În secolul al XIX-lea schitul a fost transformat în schit de maici și mai apoi în mănăsitre de maici.

După cum știm, înainte clădirile cele mai multe erau ridicate din lemn. La fel și cele de la această mănăstirea Giurgeni. Cu trecerea timpului acestea s-au deteriorat și în perioada 1833- 1849 acestea au fost dărămate și au fost înlocuite cu alte clădiri mai rezistente realizate din piatră și cărămidă. În acea perioadă în biserică se păstrau obiecte valoaroase printre care două icoane realizate de zugravul Nectarie. Una dintre icoane  era din anul 1796 iar cealaltă din anul anul 1831 care a fost îmbrăcată în argint de maistrul argintar Cloroiescu. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-