Istoricul acestei frumoase mănăstiri a fost transmis de-a lungul timpului prin viu grai de la strămășii și bătrânii  din sat și de prin împrejurimi. Aceștia ne povestesc că biserica a fost ridicată în anul 1712 de către niște călugări. Aceștia au dorit că bisericuța să fie departe de agitație în liniște pădurii și astfel au ridicat-o în mijlocul pădurii de stejari ce se regăsește aici. Mica așezare din zonă a fost botezată după numele pădurii de stejari.

În anul 1990 călugării au mai ridicat aici corpul de chilii și clopotnița iar în perioada comunistă schitul a funcționat ca biserică de mir.  După această perioadă, începând cu anul 1991, aceasta a trecut sub administararea Mănăstirii Bistrița. De-a lungul timpului au apărut destule incindente neplăcute însă în anul 1993 schitul Dumbrăvele a trecut prin încercarea cea mai grea. În acest an a avut loc un incediu care nu a izbucnit din cauza unui răufăcator ci din cauza instalației electrice care era destul de veche. Atunci biserica a ars până la temelii și totuși o minune s-a întâmplat cu icoanele din biserică care au rămas neatinse. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-