Dacă vă aflați în apropierea orașului Piatra Neamț, vă puteți îndrepta spre comuna Bodești unde se află Mănăstirea Brădițel cu hramul ,,Acoperământul Maicii Domnului” şi hramul mic „Izvorul Tămăduirii. Numele acestei mănăstiri derivă de la omonimul culmii pe care se află. Această culme separă cele două depresiuni subcarpatice: a Ozanei la nord şi a Cracăului la sud.

Istoria acestei mănăstiri începe în anul 1924 și este strâns legată de cea  a Bisericii Ortodoxe Române de Răsărit. În acest an calendarul bisericesc a fost schimbat și au fost introduse noi inavații. Din acest motiv mulți călugări au fost nevoiți să plece în pustiu. Câțiva monahi de la Schitul Procrov din Neamț au poposit pe culmea Brădițelului alături de care au mai venit și alții ca urmare a schismei. În anul 1927 aceștia au început să construiască aici o bisericuță din bârne de lemn care în anul 1936 a fost dărămată de cei care se împotriveau credinței. Monahii au fost amenințați iar chiliile lor au fost dărămate.  În anul 1941, prigoana a încetat și maicile au reușit să ridice un paraclis, monahii fiind concetrați pe război. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-