Dacă te afli în zona Moldovei, mai exact în apropierea orașului Piatra Nemț, trebuie să vizitezi frumoasa mănăstire Almaș care se află la doar 12 km de această localitate, în comuna Almaș. Această mănăstirea datează din secolul XV, fiind înființată de către o obște călugărească ce a fost condusă de către sihastrul Vasile Almaș. Cu ajutorul răzeșilor, în anul 1659,  acesta a ridicat paraclisul din lemn  care avea hramul Sfantul Nicolae. Ulterior, acesta a fost împodobit cu icoane mari și frumoase care au fost aduse de la biserica din satul de unde el plecase.

Nu după mult timp, tătarii au distrus paraclisul mănăstirii Almaș și atunci a trecut în neființa și Maria Almaș, soția ctitorului Vasile Almaș. În anul 1715, o femeie cu suflet mare și anume Ecaterina Cantacuzino a ajutat la reclădirea unui nou lăcaș din lemn cu hramul Sfântului Nicolae. În anul 1821  și această mănăstire , precum multe altele din țara noastră, a fost prădată de către eteriști. Călugării care se aflau acolo au avut de suferit fiind bătuți și apoi alungați. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-