Chiar în centrul orașului, pe strada Veronica Micle nr. 7, puteți vedea  Biserica Albă care reușeste să impresioneze prin masivitatea sa. Aceasta a fost ridicată în anul 1615 de către domnitorul Ștefan II Tomșa. După o perioadă, în anul 1695, biserica fost refăcută cu sprijinul spătarului Vasile Cantacuzino. Biserica, deosebit de frumoasă are zidurile  groase de aproximativ 1,5 metri și sunt realizate din piatră și cărămidă.

Planul construcției este triconc, cu absidele laterale semicirculare și mai puţin pronunţate în exterior ce sunt încadrate de contraforturi ce se ridică până sub cornişă.Turnul-clopotniţă a fost construit  separat, fiind ulterior demolat şi apoi reconstruit foarte aproape de biserică deoarece spațiul ansamblului a fost redus în mod considerabil. În anul 1695, sistemul inițial de boltire a fost modificat când au fost înlăturată turla de pe naos. Între noas și pronaos era un zid care a fost ulterior înlocuit printr-o arcadă sprijinită de pilaştri laterali cu arhitrave de tip clasic. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-