Dacă vă aflați în ținutul Neamțului, în apropierea orașului Piatra Neamț, pe raza comunei Gârcina, vă invit să descoperiți un Lac deosebit și anume Lacul Cuiejdel. Deși acest lac nu este la fel de cunoscut precum Lacul Roșu, și el s-a format în urma a două alunecări de teren ce au avut loc între anii 1978- 1981.Cercetătorii sunt de părere că lacul încă nu și-a atins maximul ca suprafață și volum datorită faptului că alunecarea de teren a versantului ce a dus la blocarea râului Cuejdi, încă mai este activă din punct de vedere geologic.

Poate pare greu de crezut însă acest lac este mai mare decât Lacul Roșu din toate punctele de vedere. Cu o suprafață de peste 35 ha, acesta este unul dintre lacurile naturale cele mai mari din Europa. În acest colț de natură, departe de agitație, păsărelele cântă și vântul adie ușor. Totul în jur arată mirific iar dacă iubiți natura așa cum este ea, trebuie să vă grăbiți să ajungeți aici. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-