Lacul a fost format în anul 1962 prin bararea râului Bistrița și îndiguirea laterală a unui perimetru din albia majoră a râului. Acest lac are o suprafață de 235 ham, lungime maximă poate ajunge la 3200 m, lățimea maximă de 1050 de metri iar adâncimea maximă de aproximativ15 metri. Lacul este alimentat în principal cu apă din lacul de baraj Izvorul Muntelui, la care se adaugă apă din pârâul Doamna, care este afluent de dreapta al lacului și vechiul curs al râului Bistrița.

Alături de lacurile Pângărați și Vaduri, lacul Bâtca Doamnei, este un loc important pentru păsările ce se deplasează pe culoarul de migrație est carpatic. Deoarece are o suprafață mare și oferă condiții de iernat, numeroase specii de păsări au rămas aici în ultimii ani. Printre acestea se numără ferestraș moțat, ferestraș mare, ferestraș mic, corcodel cu gât negru și corcodel cu gât roșu. Pe lângă acestea, în luna noiembrie au fost observate exemplare de cormoran mare, care au poposit aici în timpul migrației. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-