Pe teritoriul comunei Ştefan cel Mare, acolo unde drumul spre Războieni trimite o ramificaţie nordică, s-a păstrat şi Hanul de la Cârligi, care este cu totul deosebit față de Hanul de la Serbești,  atât ca proporţii cât și ca arhitectură. Se pare că edificiul a fost ridicat în secolul al XVII-lea și este deosebit de frumos. Dimensiunile acestuia nu sunt foarte mari și cu toate că a trecut mult timp de când a fost construit, încă se mai păstrează într-o stare bună, servind ca loc de popos pentru călătorii aflați în drum spre Iași, Suceava sau spre Piatra Neamț.

Odată ajunși la han, când îl veți privi din exterior nu vi se părea ceva extraordinar,având un balcon închis și o tindă joasă unde se află intrarea în beci.Când veți pătrunde în interior veți vedea cu adevărat frumusețea acestui loc. Interiorele prin masivitatea și dispunerea lor, trădează frumusețea acestei construcții. În trecut o curte interioară servea ca adăpost pentru căruțe și animale, iar trecerea acoperită asigura legătura între cele două drumuri ce mărgineau hanul. Holul ce are formă dreptunghiulară, servea ca sală se mese. Pentru a urca la etaj se folosea o scară din lemn. Încăperile de sus sunt cele mai bune în schimb ce camerele de jos atrag atenția prin bârnele care susțin plafonul. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-