Comuna Țibucani este situată pe raza municipiului Neamț și se întinde pe o distanță de 12 km, de la apa cea limpede a Moldovei a cărei luncă a fost cântată cu multă dragoste de către Mihail Sadoveanu, până sub colinele Muncelului ce sunt acoperite cu păduri frumoase de fag unde viețuiesc animale sălbatice. Cu sute de ani în urmă pe aceste meleaguri erau doar păduri iar unul din proprietarii acestor păduri, Calimachi, a adus câteva familii și le-a așezat în Poiana care mai târziu a primit denumirea de Poiana Bontea, după numele pe care îl purta cel mai vechi locuitor de acolo.

Comuna a fost înființată ca unitate administrativă în anul 1922, la data de 23 mai. Aceasta era formată din satele Țibucanii de Sus și Țibucanii de jos care au fost dezlipite de la comuna Păstrăveni. În anul 1950 a fost adăugat și satul Davideni. De numele  acestei comune, se leagă multe legende.  Se presupune că satul Țibucani a existat și pe timpul lui Ștefan cel Mare, așa cum o dovedesc legendele ce au fost transmise de-a lungul timpului din generație în generație. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-