În călătoria dumneavoastră prin Moldova merită să vă îndreptați și spre comuna Ștefan Cel Mare. Aceasta se află  la aproximativ 17 km de municipiul Piatra Neamţ şi are în compunere următoarele sate: Ștefan cel Mare, Ghigoiești, Cîrligi, Dușești, Soci și Bordea. Această comună a fost formată în memoria marelui Voievod al Moldovei, ai cărui pași s-au abătut și prin aceste locuri. În această comună pe atunci locuiau 415 familii și se pare că satele sunt vechi, fiind amintite în documentele secolului al XIV-lea și în cele din timpul domniei lui Ștefan, ca făcând parte din moșia mănăstirii Războieni.

Iordache Cantacuzino după ce s-a stabilit în Moldova în jurul anilor 1618 și s-a însurat mai apoi cu una dintre fetele mareului boier Costea Bucioc, a reușit să intre în stăpânirea  a jumătate din moșia  Șerbestilor, partea nordică, spre  Cîrligi. În anul  1770 era stăpân la Șerbești  spătarul Ioan Cantacuzino, iar după 1800 apare banul Ilie. De-a lungul  timpului, comuna Ștefan cel Mare a avut parte de numeroase  transformări  în raport cu interesele  politice dictate de mai marii timpului. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-