Pe un drum improvizat ce urcă lin până pe creastă, au fost descoperite ruinele Cetăţii Dacice de pe Bâtca Doamnei, unul dintre cele mai vechi monumente dacice, ce se află la o altitudine de 456 metri. Locul unde cetatea a fost ridicată este ultima prelungire spre nord a Muntelui Doamnei. De aici cetatea ieșea spre râul Bistrița precum un bastion și închidea această vale apărată de pantele aproape verticale dinspre răsărit. La această cetate se ajungea printr-o alee îngustă care conducea spre Bâtca Doamnei.

Această cetate este considerată una dintre cele mai interesante fortificații antice din Moldova și cu toate că a trecut mult timp de când această cetatea a fost descoperită, încă mai sunt mistere care așteaptă să fie descoperite. Începând cu anul 1957 au fost făcute mai multe săpături arheologice care au scos la iveală existența unui așezări care a aparținut eneoliticului – Cucuteni, epocii bronzului- Cultura Monteoru, cetatea dacică- secolul I în.Hr-  I după Hr., și o așezare feudală din secolul XII. Cu toate acestea în prezent ruinele cetății sunt accesibile doar arheologic. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-