Biserica Armenească se află pe strada Veronica Micle nr. 13. Se spune că în Roman ar fi existat o comunitate se sași care au cumpărat o biserică din lemn în anul 1355. Pe locul acestei biserici vechi, în anul 1609, ei au ridicat o nouă biserică care are o arhitectură deosebită ce reușeste să atragă priviri prin frumusețea și eleganța sa.

În perioada 1863- 1868 biserica a fost mărită de către arhitectul Iohan Brandel de Daggendorf. Deoarece comunitatea armeană s-a micșorat, biserica a fost închisă până în anul 1981 când Consiliul Eparhial al Episcopiei Romanului a încheiat cu Arhiepiscopia Armeană din București un act de cedar pe termen nelimitat. În următorii 3 ani au urmat noi lucrări de restaurare a bisericii sub îndrumarea părintelui paroh Ionel Doru. În secolul al XIX – lea, a fost construit turnul- clopotniță, unele anexe și au fost realizate noi decorațiuni. Biserica este construită pe un plan cruciform, cu absidele laterale dreptunghiulare iar absida altarului este semicirculară. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-