Casa memorială Calistrat Hogaş a fost ridicată în anul 1885 şi este doar o parte din gospodăria măreaţă care mai cuprindea încă două locuinţe şi o anexă. Această anexă şi o livadă foarte bine îngrijită erau zestrea soţiei. Tatăl soţiei Elena, care era preot, a avut mereu grija de ea şi i-a oferit o casă nouă. După ce scriitorul a trecut în neființă, la data de 28 august 1917, în casă a locuit familia sa și anume soția împreună cu cele două fiice Cecilia și Sidonia. În anul 1939 fiica Sidonia a început să organizeze primul muzeu, într-o singură încăpere din dorința de a păstra vie amintirea tatălui său și de a prezenta publicului materiale memoriale, pe care le însuflețea prin propria sa prezență.

În anul 1969 a fost amenajat muzeul memorial Calistrat Hogaș în tot spațiul locuibil, care este unicul dedicat acestuia  și care funcționeaza chiar în casa în care el a locuit o mare parte din viața sa. Casa este deosebită prin stilul arhitecural și este înscrisă și în lista monumentelor de arhitectura din Patrimoniul Cultural National. De-a lungul timpului clădirea a mai fost refăcută. Prima data între anii 1967 – 1969 iar mai apoi între 1992-1994. Cu toate că ea a fost restaurată a fost păstrată din fericire structura inițială a acesteia. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-