În comună există două biserici, una dintre ele având hramul Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt. Acastă biserică a fost înființată în anul 2006 cu binecuvântarea Prea Fericitului Părinte Patriarh Daniel. În anul 2009 cu binecuvântarea lui Dumnezeu, preotul Cătălin-Mihai Bucur a fost desemnat paroh al bisericii. Acesta a primit misiunea de a construi un nou lăcaș. Cu ajutorul credincioșilor, a fost amenajat paraclisul unde au fost oficiate slujbele până la finalizarea lucrărilor lăcașului cel mare.

 În satul Dușești care se pare că a fost sat răzesc iar cu timpul au devenit boieresc, fiind stăpânit de boierul Fete și urmașii lui, se află acum o biserică ce poartă hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel ce se sărbătorește pe data de 6 decembrie. În anul 1878 a fost ridicată o biserică de zid de către Rosettie Bălănescu. La intrarea în biserică, pe partea dreaptă se poate observa o inscripție datată din acea perioadă scrisă în limba slavonă. În anul 1996, pe data de 26 iulie care este data comemorativă a luptei de la Valea Albă, biserica a fost resfințită, fiind  preznent și mitropolitul Moldovei și Bucovieni, Preasfințul Daniel. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-