Dacă vă aflați în localitatea Piatra Neamț, trebuie să știți că nu departe de centrul orașului, pe strada Alexandru cel Bun, puteți vizita una dintre construcțiile deosebite de aici și anume Casa Ivașcu. Construcția casei era realizată din bârne fasonate, pe care ulterior au fost aplicate straturi succesive de tencuială. Temelia realizată din piatră de râu fixată cu mortar și foarte înaltă a fost realizată cu multă pricepere și atenție. Din păcate în momentul de față stilul arhitectural nu mai este în totalitate ca atunci, de-a lungul timpului fiind refăcută în stil mai modern.

Corpul clădirii este asimetric și fragmentat de un pridvor dechis, care este susținut de 5 colonete de lemn și cu acoperământ propriu. Pridvorul este cel care constituie elementul caracteristic al acestor tip de construcții și apare care ca o dezvoltare  sudică a cerdacului ce se întinde pe toată lungimea fațadei. Asimetria construcției este conturată și de faptul că intrarea se află pe segmentul din stânga al cerdacului și al fațadei.  [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-