În comuna Șerbești căruia azi i se zice Ștefan cel Mare, din județul Neamț, veți descoperi Casa Cantacuzino, un conac boieresc ale cărui începuturi se leagă de numele unuia dintre primii Cantacuzini moldoveni și anume Iordache vistiernicul. Acesta era rudă cu Vasile Lupu, prin Tudosca Doamna și a venit în Șerbești în anul 1630. Cu toate că Iordache Cantacuzino era unul dintre cei mai bogați boieri moldoveni, acesta nu și-a dorit domnia Moldovei. El s-a bucurat de un prestigiu uriaș prin multe înrudiri  și a dispus de o autoritate fără egal.

Conacul boieresc, este deosebit de alte conace din Moldova, prin construcția sa. Intrarea și balconul acestuia, sunt protejate de un imens glasvand de lemn trofat și de o sticlă multicoloră. Construcția din secolul XVII-lea era fără etaj și cu pereții  masivi de piatră și cărămidă și cu un sistem de boltire tipic moldovenesc, alcătuit din mici cupole sferice care sunt sprijinite pe arcade drepte sau oblice. În secolul XIX au fos realizate lucrări de restaurare, construcția fiind modernizată și fiind ridicat un etaj care valorifică soliditatea subconstrucției  și a zidurilor de la parter. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-