Biserica Văleni este realizată din lemn și se spune că este ctitorie a lui Petru Rareș, realizată pe malul râului. Din anul 1574 aceasta  devenit ctitoria lui Alexandru Lăpușneanu. Arhitectura bisericii este realizată foarte bine, fiind una dintre cele mai bune din cele realizate din lemn. Aceasta este alcătuită din scânduri groase din stejar pe temelie de piatră. Acoperișul este făcut din șindrilă iar forma acestei bisericii este un specială de navă.

Întreaga construcție este realizată cu multă pricepere și imaginație. Această biserică este simplă, fără sânuri laterale şi cu altar pentagonal. Clopotniţa se află în imediata apropiere, spre sud. Construcția este îmbrăcată în mod unitar de acoperișul din șindrilă fiind subliniată doar prezența altarului. Interiorul acestei biserici este împărțit în pronaos, naos și altar iar pridvorul este realizat din scândură și ipsos. Acesta a fost adăugat mai recent, în anul 1924. Chenarele de la uși și ferestre sunt ornamentate cu încrustaţii dense care compun diferite forme geometrice. La ușă sunt reproduse simbolic torurile vechilor portaluri de la intrarea bisericilor lui Ştefan cel Mare. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-