Una dintre bisericile ce se regăsesc în satul Poiana Largului din comună, este biserica cu hramul „Trei Ierarhi”. Se spune că această biserică a fost adusă pe aceste meleaguri din vechiul cimitir al Mănăstirii Durău. Ceea ce se spune pare să fie și adevărat dacă analizăm aspectul monumentului care face parte din categoria bisericilor din acea zonă, fiind o capelă micuță cu o clopotniță separată care se ridică la intrarea în incintă.

Construcția este realizată pe temelie din piatră, din bârne și a fost căptușită cu scânduri de brad și în interior și în exterior. Vechiul acoperiș ce era realizat din draniță a fost înlocuit recent cu tablă care nu mai scoate în evidență planul treflat al edificiului. Veți vedea că absida altarului și peretele vestic au formă poligonală iar absidele laterale se simplifică în pătrat, cu câte o acoperire plană. În partea din vest se află pridvorul care are desupra intrării icoana hramului iar în interior nava bisericii este împărțită în două printr-un perete deschis. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

 

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-