Spre satul Soci merită să ne îndreptăm atenția, având o frumoasă biserică cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril. Acesta a fost adusă cu aproximativ 120 de ani în urmă din satul Stanghi care s-a desființat. Era o bisericuță frumoasă din lemn reclădită de locuitori. La această biserică veneau preoți dintr-un sat apropiat pentru a ține slujbe iar în anul 1925 a avut loc sfințirea noului lăcaș de cult la care s-a lucrat cu multă dăruire timp de 25 de ani.

Pe timpul pastorației preotului Văideanu Neculae, biserica a fost pictată în întregime, picturile din interior fiind realizate de către pictorul Muraru Alexandru. În exteriorul bisericii sunt pictate cele 47 de ocnițe, în una dintre ele fiind reprezentat chipul marelui Voievod Ștefan cel Mare. Și în satul Bordea se află un frumos lăcaș realizat din lemn de stejar, având planul treflat cu două turle. Intrarea în biserică se face prin pridovorul situat lateral din care se face trecerea în pronaos prin uşa de stejar masiv care mai păstrează urmele loviturilor date de tătari cu barda spre a prăda biserica. Dintre toate părțile componente ale bisericii, pronaosul are cea mai mare suprafață. Acesta se deschide spre naos cu un arc de cerc foarte larg. Noasul este compus din două absise iar deasupra lui se ridică bolta continuă cu turla principală.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-