Dacă ajungeți în ținutul Neamțului, în stânga drumului județean care duce la Războieni, în centrul unuia dintre cele mai vechi sate din aceasta zonă veți descoperi o frumoasă biserică ortodoxă. Aceasta a fost ridicată în acest sat în anul 1637 de către Vasile Lupu. Biserica se află pe un platou care domină partea din est a satului și este înconjurată de o incintă cuprinzătoare, împrejmuită de ziduri puternice din piatră.

Biserica a fost  renovată în mai multe rânduri deoarece cu trecerea timpului zidurile au avut de suferit, însă din fericire a fost păstrat stilul original a acesteia. Pentru mult timp s-a știut că pridvorul și cu turnul clopotniță au fost adăugate ulterior însă a fost descoperită o piatră sculptată în anul 1848 desupra ușii principale și s-a ajuns la concluzia că ctitorii Alexandru Ilie și Elena Cantacuzino au construit pridvorul și cu turnul clopotniță. Un alt element care nu are nimic în comun cu epoca lui Vasile Lupu , sunt turlele cu acoperiș piriform care se pare că au fost adăugate ulterior. În anul 1880, biserica cu hramul Sfântul Gheorghe a devenit biserica parohială a satului.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-