În călătoria dumneavostă, vă invit să treceți și prin localitatea Roznov care se află la aproximativ 13 km de localitatea Piatra Neamț, între Depresiunea Cracau – Bistrița Aici puteți vizita Biserica Sfântul Nicolae care a fost ridicată de către Colonelul Gheorghe Ruset, prefect al judeţului Neamţ în perioada 1884- 1892. Aceasta este contruită în stil slavon-bizantin pe locul unei vechi ctitorii din anul 1759 a paharnicului Nicolae Ruset, în amintirea fiului sau, Alexandru, care a murit la vârsta fragedă de  20 de ani, de pneumonie.

Edificiul, reușeste să atragă priviri prin proporțiile sale monumentale dar și prin arhitectura deosebită la care nu se întâlnesc elemente ca la celălalte lăcașuri din Moldova. Structura deosebită este desprinsă din lanțul de biserici ce domină Rusia. Cel mai probabil acest lucru se datorează legăturilor pe care familia Roznovanu le avea cu nobilimea rusă. După cum am zis biserica este construită după modelul bisericilor rusești și astfel la exterior este construită din piatră, având forma unei cruci cu brațele egale. Este acoperită cu o turlî bulbată și ornamentată  cu trei șiruri de acolade în piatră .[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-