În apropierea orașului Roman, în localitatea Săbăoani veți putea vedea o frumoasă biserică Romano- Catolică. Această biserică, cu hramul “Sfântul Mihail”, se pare că nu este prima construită aici. Într-un document, în anul 1741 este menționată existența unei biserici de lemn pe vatra nouă a satului Săbăoani. Superiorii Congregaţiei De Propaganda Fide au fost informați de existența acestei biserici, în anul 1743, printr-un rapot anonim.

În a doua jumătate a secolului al XIX-lea a fost ridicată o nouă biserică de către parohul de pe atunci, Augustin Melis.  La ridicarea acestei biserici au ajutat și enoriașii și astfel  în final aceasta era mai frumoasă și mai încăpătoare. În anul 1843, la data de 29 septembrie, biserica a fost sfințită de către episcopul Paul Sardi. Poate vă întrebați de ce a fost ridicată această nouă biserică. Sunt mai multe motive. Unul dintre ele și poate cel mai important este că numărul de credincioși a crescut, multe persoane retrăgându-se cu timpul în acest sat.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-