În anul 1904 Episcopia Romano- catolică din Iași a lansat un apel către credincioșii de pe valea Siretului pentru a contribui la ridicarea acestei biserici. Construcția a fost ridicată în anul 1942 cu ajutorul multor persoane binevoitoare. Biserica cu hramul Sfânta Tereza a pruncului Isus,  a fost ridicată între anii 1927- 1947, pe atunci parohia Roman fiind filiala parohiei Tămășeni. Biserica este construită în stil românesc– bizantino-brâncovenesc – şi are o poziţie centrală în municipiul Roman.

 Construcția deosebită, are trei turnuri, care simbolizează imensitatea Universului peste care Cristos este Rege. Biserica are formă de cruce  cu o navă principală şi două cruciere pe lateralele dreapta şi stânga. Lungimea ei este de 35 de metri, iar lățimea de 10 metri. În interior veți vedea că predomină stilul roman cu trei perechi de coloane masive și cu bolta și arcurile rotunde.  Clădirea parcă crează o legătură între cer și pământ. Deoarece clădirea nu a avut întăriri biserica  fost afectată de cutremure și astfel între anii 1998- 2008 au avut loc restaurări din temelii și până în turnuri.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-