În apropierea orașului Roman, în localitatea Tămășeni, veți putea vizita frumoasa biserică catolică cu hramul ”Sfânta  Fecioară Maria Regina”. Prezența credincioșilor catolici în satul Tămășeni a fost atestată încă din secolele XV-XVI. Deoarece turcii au invadat drumul spre Polonia care era în apropierea acestui sat, locuitorii s-au retras spre pădurile dinspre Siret și acolo se află și astăzi.

În acest sat a fost construită o biserică pentru prima dată în anul 1862 sub îndrumarea preotului Valentin Ferenczy și după doar 1 an a fost dată în folosință. La ridicarea acestei biserici a fost folosită cărămida obținută din dărămarea unui han din apropiere care a fost dăruit bisericii. Actuala biserică a fost ridicată  lângă vechea biserică, între anii 1956 – 1960, cu ajutorul oamenilor binevoitori din Tămășeni sub îndrumarea parohului Wilhelm Clain. Clădirea fost proiectată de către inginerul Ionel Demeter. Turnul bisericii are o înălțime de aproximativ 50 de metri  iar suprafața bisericii se întinde pe aproximativ 15 metri, având 52 de metri în lungime și 22 de metri în lățime.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-