În zona Moldovei, pe malurile Ozanei „cea frumos curgătoare şi limpede ca cristalul”, cam la jumătatea drumului dintre Poiana Teiului și Târgu Neamț se afla comuna Pipirig care este ca o punte de legătură între Valea Bistriței și zona Târgu Neamț.

În a doua jumătate a secolului al XVIII-lea satul Pipirig deoarece se afla pe moșia Mănăstirii Neamț, a fost înzestrată cu Paraclis. În jurul anului 1680 călugării au ridicat o capelă pentru ciobanii ce aveau grijă de animalele din gospodăria mănăstirii. În anul 1700 mulți români ce trăiau în Ardeal au venit cu familiile lor la Pipirig din cauza persecuțiilor habsrbugilor. Ei au găsit aici un loc potrivit și au fost primiți cu ospitalitate de către locuitorii capelei mănăstirii. Capela a devenit neîncăpătoare și astfel s-a ridicat o nouă biserică în anul 1807 primind hramul “Sfântul Nicolae” și “Nasterea Maicii Domnului”. De-a lungul timpului biserica a suportat mai multe reparații. Primele în perioada 1842- 1877 și în anul 1889 când pronaosul a fost mărit și a fost înlocuit și acoperișul. Părintele Vasile Munteanu, ajutat de locuitori, în anul 1931 a reușit să refacă acoperișul care de-a lungul timpului se stricase și a văruit și biserica în interior și exterior.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

 

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-