Dacă vă aflați în trecere prin orașul Roman vă invit să vizitați Muzeul de Științe ale Naturii care se află în clădirea nou ridicată din Parcul Municipal. Inițial acest muzeu a fost amplasat în fostul parc zoologic iar după anii 1990 a fost mutat într-o altă clădire care se află pe strada Ștefan cel Mare. Acest muzeu a fost înființat în anul 1962. Colecția care se regăsește aici cuprinde peste 5000 de exemplare de plante, peste 10 000 de exemplare de insecte și 1000 de animale vertebrate. În expoziția de bază veți vedea la început cadrul geografic, paleontologia și pedologia zonei Roman. Tot aici veți vedea și exemplare din ecosistemul pădurilor de foioase și ecosistemul pădurilor de luncă din zona Romanului, acestea reprezentând piese entomologice, de malacologie, roci și minerale.

De când a fost mutat în noua clădire peste 1000 de persoane au trecut pragul acestui muzeu. Merită să veniți și dumneavoastră pentru că aici veți putea vedea expoziții temporare. Într-o perioadă muzeul a găzduit o impresionantă expoziție de reptile vii care a fost adusă de la Botoșani și care cuprindea cele mai veninoase reptile din lume, printre care: vipere, șerbi boa, taipanul, iguane, tarantule, șopârle, șerpi cu clopoței, cobre și multe specii de pitoni.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-