Dacă vă aflați în ținutul neamțului, vă îndemn să treceți și prin orașul Târgu Neamț, unde veți descoperi multe lucruri interesante, printre care Muzeul de Istorie și Etnografie. Acest deosebit muzeu a găzduit prima expoziție în anul 1940. Atunci au fost prezentate obiecte descoperite, în urma cercetărilor arheologice la Cetatea Neamț, de către profesorii Dumitru Constantinescu și Ilie Minea. În anul 1957 a luat ființă muzeul ca instituție. S-a ales acest an deoarece se împlineau și 500 de ani de când Ștefan cel Mare a urcat pe tronul Moldovei.

 De-a lungul timpului, Muzeul a funcționat în mai multe locații iar în anul 1978 a fost muntat în clădirea în care se află și astăzi. Această clădirea a fost ridicată în perioada 1852- 1853 și inițial a funcționat ca Scoală Domnească. Un lucru interesant de știut este că în această școală a învățat dragul nostru scriitor Ion Creangă. În muzeu veți putea vedea obiecte care au fost decoperite în urma săpăturilor arheologice care au avut loc  între 1939 – 1963.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-