Dacă ajungeți în ținutul Neamțului, în stânga drumului județean care duce la Războieni, în centrul unuia dintre cele mai vechi sate din aceasta zonă veți descoperi misterioasele ruine ale Hanului de la Serbești. Din păcate, aceste vestigii masive din piatră nefasonată se risipesc odată cu trecerea anilor.

Acest han este foarte vechi și se pare că a fost construit în secolele XVII-XVIII, în perioada domniei lui Vasile Lupu. În urma căsătoriei cu Doamna Tudosca, acesta a devenit proprietarul unei jumătăți din satul Serbești. În centrul satului, la jumătatea distanței dintre Tupilați și Piatra Neamț, acesta a ridicat un han care a servit ca loc de popas pentru toți care treceau prin zonă. Ajungând la ruine vă veți întreba poate…dar cum era acesta? Trebuie să vă spun că hanul avea pereții groși din piatră nefasonată și două intrări monumentale cu porți mari și grele. Pentru ca hanul să fie apărat de atacurile tâlharilor, ferestrele au fost micșorate până au ajuns la dimensiunile unei simple dispărțituri iar porțile erau acoperite din interior cu bârne. Interiorul era format dintr-o șandrama care se afla sub un acoperiș sprijinit pe grinzi groase de stejari și care era prevăzută cu două porți mari.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-