Dacă vă aflați în ținutul Neamțului, merită să vă îndreptați și spre orașul Târgu Neamț. În acest oraș liniștit puteți vizita Casa Memorială Veronica Micle care se află pe strada Ștefan cel Mare nr. 33. Veronica Micle s-a născut la Năsăud pe data de 22 aprilie 1850 și a fost cel de-al doilea copil al cizamarului Ilie Câmpeanu și al soției sale Ana. După ce soțul a murit, în vara anului 1850, Ana Câmpeanu s-a mutat împreună cu ai săi copii la Târgu Neamț la casa ce o cumpărase de la Mănăstirea Neamț. În anul 1872 Veronica Micle s-a cunoscut cu Mihai Eminescu la Viena. În anul 1889 atât Veronica cât și Eminescu au trecut în neființă.

Această casă a fost ridicată în anul 1834 de către călugării de la Mănăstirea Neamț iar mai apoi, în anul 1850 a fost cumpărată de către mama scriitoarei. Pentru construiea clădirii, s-au folosit lemne și cărămidă și are cel mai autentic stil românesc. Veronica Micle a primit această prețioasă casă cu ocazia căsătoriei ei cu profesorul Ștefan Micle, în anul 1864.

De-a lungul vieții, Veronica a locuit deseori în casa aceasta, fiind foarte specială pentru ea. Spre sfârșitul vieții aceasta s-a retras la Mănăstirea Văratec iar casa a donat-o mănăstirii în anul 1886 punând condiția, ca pe peretele casei să apară o placă de marmură pe care să fie scris ” Casa Memorială Veronica Micle”.[…]

 

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-