După ce trecem podul peste “Ozana cea frumoasă, curgătoare și limpede ca cristalul “, ajungem în cartierul Humulești care de mult era un vechi și vesel sat răzesc. Aici s-a npscut ș a trăit iubitul nostru povestitor Ion Creangă.

Casa țărănescă construită în anul 1830 de către bunicul povestitorului, Petrea Ciubotariu păstrează vie amintirea scriitorului. În anul 1937 construcția a fost restaurată prin grija istoricului Nicolae Iorga.

Casa lui Creangă a fost donată în anul 1944 de către Sofia Grigoriu, născută Creangă, Asociației Invațătorilor din România. Până să fie declarată muzeu casa lui Creangă a fost locuită din generație în generație. Construcția cu un acoperis de draniță, este formată dintr-o încăpere secundă, cu pereți din bârne groase lutuite, precedată de o tindă foarte îngustă. Odată ce ai pășit în casă parcă ai intrat într-o altă lume, în lumea poveștilor lui Creangă.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

 

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-