Curtişoara este o localitate situată la 10 km de  capitala judeţului Gorj, Târgu Jiu, amplasată într-un mediu natural ce îmbină cu succes aproape toate formele de relief. Ideea formării unui muzeu al artei şi arhitecturii gorjene s-a conturat în jurul anului 1966, dar inaugurarea oficială a instituţiei a fost făcută la 15 august 1975, aceasta fiind una din secţiile Muzeului Judeţean Alexandru Ştefulescu. Astăzi, puteţi admira aici conacul, fântâna, cula sau biserica împreună cu alte obiecte cu caracteristic gorjean.

Muzeul Arhitecturii Populare de la Curtişoara a fost inaugurat în anul 1975 pe un domeniu de 10 ha ce aparţine familiei Cornoiu, moştenitoare a unei cule construită în secolul al XVIII-lea. Cula, o clădire în formă de turn cu baza dreptunghiulară ce servea în trecut ca loc de apărare, este în prezent cea mai mare şi mai bine păstrată din zona Olteniei.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-