Situat pe teritoriul județului Caraș-Severin, orașul Reșița a fost considerat de-a lungul timpului unul dintre cele mai puternice centre industriale ale țării noastre. Acesta s-a remarcat atât prin industria siderurgică în domenii precum cel al fontei, al laminatei sau a oțelului dar și în domeniul chimiei. Un alt domeniu în care orașul Reșița s-a remarcat este cel al construcțiilor de mașini, aici fiind desfășurate lucrări la utilaje petroliere, siderurugice, electrice dar și diesel. Cu ajutorul acestor fabrici, Reșița a reușit să se mențină și întrețină timp de 300 de ani ajungând azi la o populație de 83.985 de locuitori.

În anul 1771 aici sunt fondate primele uzine sub conducerea împărătesei Maria Tereza. În același an sunt inaugurate primele furnale înalte de pe actuala vatra a furnalelor din cadrul SC TMK Reșița SA, în trecut cunoscute sub numele de Uzinele și Domeniile din Reșița.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-