Orașul Caransebeș este una dintre cele mai vechi localități din Banat. Se știe sigur că în secolul XVI devenise un foarte important centru comercial, favorizat fiind de poziția sa geografică. Activitățile economice din acest oraș sunt menționate și în documente din secolul XIX. În anul 1874 aici erau înregistrați 39 de meseriași și 21 de comercianți iar majoritatea localnicilor aveau ca ocupație creșterea animalelor sau agricultura.

Între anii 1830 și 1831, aici în Caransebeș se construia, primul pod metalic in arc, sub comanda inginerului Carol Maderspach. Patru ani mai târziu, este construită aici a doua hidrocentrală electrică din lume și atenție, prima din Europa. Cum Caransebeșul cunoștea o creștere economică galopantă, s-au dezvoltat treptat tot felul de asociații și societăți dintre care amintim Camera comercială, Casa de păstrare și Asociația meseriașilor.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-