Munții Poiana Ruscă formează partea de nord-vest a Carpaților Meridionali. Au o suprafață de 2640 kilometri pătrați și împreună cu masivii Cândrel, Șureanu, Semenic, Aninei, Locva, Almaj și Dognecei formează un brâu muntos cu înălțimi cuprinse între 700 și 1000 de metri. Masivul Poiana Ruscă, reprezintă puntea care leagă Carpații Meridionali de Apuseni și se întinde pe teritoriul a trei județe: Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara.

Zona munților are un puternic caracter turistic și industrial. Toponomia masivului provine din latină, derivând din Poiana Rustică. În latină, cuvântul rustic avea înteles de așezare izolată de resul centrului urban Sarmizegetusa.

 Masivul Poiana Ruscă este foarte interesant din punct de vedere geologic, având calcare, șisturi cristaline, gresii și depozite de calcare metamorfice, toate acestea constituind un adevărat tezaur pentru această zonă.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-