Inițiativa lucrărilor hidrotehnice din Reșița a fost luată de fosta Societate de Căi Ferate Austro-Ungare. Scopul acestor construcții a fost în primul rând producerea energiei electrice pentru uzinele din municipiul Reșița iar în al doilea rând transportul pe apă al lemnelor. Pentru a fi mereu în fața concurenței, Societatea de Căi Ferate Austro-Ungare., a urmărit găsirea unei energii ieftine și permanente, care să nu interacționeze cu fluctuațiile prețului de combustibil, un factor precar în producerea energiei termice.

Exceptând centrala Breazova și barajul Văliug, hidroamenajările de aici, au fost executate în decursul a doar trei ani, începând construcțiile în anul 1902 și fiind terminate spre sfârșitul anului 1904. În ceea ce privește apeductele de fier și contrucțiile, trebuie să știți că acestea au fost proiectate de Robert Toth, cunoscut inginer de poduri.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-