Pădurea-parc Ciric este situată în partea de nord-est a orașului.Ocupând o suprafață de 252 de hectare, pădurea Ciric a cărei plantație a început în anul 1936 și s-a definitivat în 1963, este formată din arbori și arbuști indigeni  sau exotici, printre care au fost construite cabane turistice, căsuțe, restaurante, căi de acces de o parte și de alta a lacurilor, precum și o tabără pentru copii și elevi.

Cele trei lacuri de baraj artificial, Ciric 1, Ciric 2 și Ciric 3, cu o suprafață totală de 30 de ha, au suferit numeroase transformări prin construirea unor baraje, prin lucrări de consolidare a malurilor, prin amenajarea mai multor debarcadere cu un număr mai mare de bărci pentru agrement, sporturi nautice și pentru practicarea pescuitului sportiv.

Lacurile Ciric se găsesc în aval de lacul Aroneanu, în partea estică a Iașului, constituind zona de agrement a orașului.Pe barajul dintre lacurile 2 și 3 trece drumul ce duce la aeroport.

Lacul Aroneanu, format pe cursul râului Ciric, utilizat pentru pescuit, a devenit un cunoscut lac de agrement și o importantă bază nautică națională și europeană.

Baza nautică de aici este unică în Moldova și a doua din țară după cea de la Snagov. Federația Internațională de Canotaj consideră baza nautică de la Dorobanț, din comuna Aroneanu, ca fiind cel de-al doilea amplasament natural din Europa după baza sportivă de la Lucerna din Elveția și o singura pistă regulamentară din țară cu un amplasament natural.

Toate aceste dotări, peisajul natural deosebit, posibilitatea organizării unor întreceri sportive, faca ca pădurea- parc Ciric să fie asaltată pe toată perioada caldă a anului de numeroși ieșeni, turiști români și străini.

Zona de agrement Ciric este o zonă limitrofă a Iaşului, fiind situată la o distanţă de 6 km de centrul oraşului. Înainte de al doilea război mondial Ciricul nu exista pe hartă, fiind o vale goală fără pădure.

Un element important al orașului Iași este aeroportul,situat în apropierea complexului de agrement Ciric, aeroport care se află la aproximativ 8 km nord-est de centrul orașului. Acesta este unul dintre cele mai veachi aeroporturi acreditate de pe teritoriul actual al României.

În anul 1905, au avut loc aici primele zboruri iar după câțiva ani în anul 1926, când a fost inaugurată cursa BucureștiGalați-Iași și Chișinău, acest aeroport a căpătat statutul de aeroport comercial.

În 2011, au început noi lucrări de extindere a actualului terminal pentru a crește capacitatea de procesare de pasageri. Extinderea, cu o suprafață de aproximativ 1.200 mp, va fi destinată curselor din spațiul Schengen. După ce noul terminal va fi construit, extinderea va face parte din viitoarea zonă cargo a aeroportului.

Din acest aeroport, sunt curse spre destinații interne și externe în mod regulat și există și curse internaționale sezoniere precum și curse în regim charter.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-