Institutul de Chimie Macromoleculară este situat pe aleea Grigore Ghica nr 4, din Iași. Institutul a fost  înființat la 5 februarie 1949, prin stăruința academicianului Radu Cernătescu, care a condus această instituție de la înființare, ocupându-se cu cercetări fundamentale în domeniul chimiei și fizicii, a compușilor macromoleculari, a sintezei polimerilor și utilizării acestora.

Actualul local a fost dat în folosință la 7 iunie 1957 și s-a extins în anii 1970 și 1972.

Institutul este situat în dealul Copoului și se întinde pe o suprafață de 10 000 m2 , cuprinzând laboratoare de sinteză și analiză fizico-chimică, sala de conferințe, biblioteca și unitate de producție.

Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni” -Iași este institut de excelenta al Academiei Romane. Infiintat in februarie 1949, institutul are o traditie de peste cincizeci de ani in cercetarea fundamentala si aplicata, in domeniul chimiei organice si anorganice, al chimiei si fizicii polimerilor.

De mai mulți ani, institutul se află printre principalele instituții de cercetare din țară, ocupându-se cu dezvoltarea științei și tehnologiei compușilor macromoleculari și a materialelor polimere.

Începând cu anii ’90, a crescut numărul personalului de cercetare, care a început să participe la reuniuni științifice internaționale, să efectueze stagii de cercetare în străinătate și să beneficieze de burse de specializare în străinătate.

Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni” este situat în imediata apropiere a Parcului Expoziției, un loc ce nu trebuie ratat daca vă aflați în Iași.

Parcul s-a construit după realizarea unirii Basarabiei și Bucovinei cu scopul de a stabili legături economice între acestea, prin deschiderea unei expoziții agricole , viticole și se industrie casnică a Moldovei întregite.

Trecătorul dornic de istorie și cultură, poate admira în partea de sud a parcului ”Arcul Academiei Mihăilene”, construcție care făcea legătura între internatul vechii Academii Mihăilene și Academia propriu-zisă.

Parcul prevăzut cu alei, ronduri de flori, utilități pentru copii, precum și cu busturile lui Anton Pann și Calistrat Hogaș, atrage din ce în ce mai mulți iubitori de promenade sau tineri care practică diverse sporturi.

Tot în apropierea Institutului se afșă și Grădina Botanică din Iaşi.Aceasta a luat fiinţă în anul 1856, din iniţiativa medicului şi naturalistului Anastasie Fătu, personalitate după care este denumită grădina botanică. Este prima grădină botanică universitară fondată în România şi, în acelaşi timp, cea mai mare din ţară.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-