În estul Podișului Hârtibaciu, la 6 kilometri de orașul Rupea, într-o Vale numită sugestiv, Mare, se întinde satul Dacia, o așezare cu o istorie veche de secole. Satul este pentru prima dată menționat în anul 1309, sub denumirea de Stein, care tradus din germană înseamnă piatră.

Astăzi, satul face parte din comuna Jibert, componentă a județului Brașov. Dacia este cunoscută în special datorită bisericii – cetate de pe teritoriul acesteia. A fost ridicată în secolul al XIII-lea sub forma unei bazilici romanice cu trei nave fără turn. După anii 1500 îi sunt aduse o serie de modificări, menite să întărească funcțiile defensive ale bisericii. Navele laterale sunt demolare și arcadele dintre nava principală și colaterală sunt zidite. Corul și nava principală sunt prevăzute cu câte un nivel fortificat, iar contraforturile corului sunt acum legate prin arce ce se ridică la nivelul fortificat cu orificii de tragere.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-