Este situat în partea centrală a țării, pe cursul mijlociu al râului Olt, în interiorul arcului Carpatic.

Afiseaza 5 din 139 obiective

Afiseaza::
Sorteaza::
Ordoneaza:

Pe dealul Tâmpa, înalt de 900 de metri, se ridica în vechime Cetatea Brașovia. La capătul unui urcuș nu prea greu, te întâmpină resturi ale vechilor fortificației, care a dăinuit până în anul 1450, când a fost dărâmată. Cetatea medievală de la…

Descoperirile arheologice și dovezile istorice arată că trecătoarea Branului a fost cunoscută încă de pe vremea romanilor. Au fost descoperite în apropierea Branului două monumente funerare cu inscripții în limba latină și cărămizi cu ștampila…

Tradiția menționează existența unei cruci de lemn ridicată la Șchei pe la 1292. Prima biserică românească din Brașov a fost menționată întâia oară documentar în bula papală din 15 decembrie 1399.  Biserică de lemn a rezistat până prin anii 1781-1783…

Mănăstirea rupestră de la Şinca Veche este o mănăstire veche săpată în piatră, situată în cotul format de Munţii Făgăraş şi Perisani, la 45 km de Braşov şi 22 km de Făgăraş. Cunoscut mai mult după denumirea de Templul Ursitelor, locaşul de cult este…

Cu o venerabilă “vârstă” de peste 500 de ani, Biserica Neagră este inima Braşovului, cea mai mare biserica gotica din Transilvania şi, după cum afirma unii istorici, cel mai mare edificiu religios între Viena si Istanbul. Şi pentru că se vorbeşte de…