Râşnovul este binecunoscut pentru cetatea medievală ţărănească amplasată la înălţime, pe un vârf stâncos ce permitea supravegherea Câmpiei Bârsei. Însă nu este singurul obiectiv turistic ce merită atenția dumneavoastră. În Râșnov a fost construită  în secolul al XIV-lea o biserică evanghelică cu hramul sfintei Fecioare Maria.

Ridicată sub forma unei basilici romanice, a fost ulterior fortificată în stil gotic. Odată cu Reforma, biserica a devenit lăcaș de cult pentru sașii evanghelici din Râșnov. Tot atunci, frescele bisericii au fost acoperite cu var de către protestanții sași.

Biserica Evanghelică primește un nou altar în 1682, iar mai târziu, în 1781 este înlocuită orga veche de 113 ani cu o alta nouă, realizată de către silezianul Johann Frill. Deteriorată mult după o serie de incendii din 1587, 1623 și ce din 1718 a fost necesară ridicarea unui nou acoperiș și înălțarea zidurilor bisericii.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

 

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-