Una dintre localitățile brașovene cu cel mai mare potențial turistic este Racoș. Situată în zona de nord – est a județului la aproximativ 60 de kilometri de municipiul Brașov, este atestată documentar încă din anul 1377.

Cariera de scorie bazaltică Hegheș numită și Vulcanul poate reprezenta prima dumneavoastră oprire. Un hău de culoare roșie , care te introduce într-o atmosferă aproape marțiană, imaginea fiind destul de surprinzătoare pentru a-ți tăia chiar respirația.

Acesta este un prim loc ce merită văzut, pe urmă nu trebuie să omiteți coloanele de bazalt, formate ca urmare a erupțiilor vulcanice din zonă și a răcirii lavei bazice. Cu înălțimi de 10 până la 15 metri și subțiri, sunt înconjurate de bolovani cu forme stranii și de alte coloane mai mici și mai groase, care au luat naștere într-o perioadă ulterioară celorlalte. Pe o suprafață verticală de aproximativ 200 de metri pătrați, aceste coloane de bazalt se desfășoară, luând forme prismatice, hexagonale sau pentagonale.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-