Această frumoasă mănăstire, cu hramul Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril, se află în apropierea localității Poiana Teiului, urmând drumul care duce spre Târgul Neamț, mai exact în satul cu același nume, Petru Vodă. Tradiția zice că în aceste ținuturi viața monahală a existat încă din cele mai vechi timpuri. Se știe că încă din secolul al XVI-lea, în apropierea Ceahlăului, existau numeroase sihăstrii printre care și cea de la Călugăreni.

În anul 1538, fiul lui Ștefan cel Mare, Petru Rareș, alungat de către turci de pe tron și trădat de către boieri, a fost ajutat de niște sihaștri care l-au primit la Călugăreni, având încredere în el că va deveni din nou domn al Moldovei. Ajuns din nou domn, Petru Rareș a ridicat pentru binefăcătorii lui de la Călugăreni, o biserică din lemn cu hramul Buna Vestire care rezistat mai bine de trei secole, iar apoi a fost așezată în satul Poiana Largului și funcționează ca parohie. În secolul XVII mulți preoți și credincioși au trecut munții în Moldova pentru a scăpa de persecuțiile religioase. Ei au construit aici biserici pentru a duce mai departe credința împreună cu frații moldoveni. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-