Mănăstirea a fost ridicată de către părintele Amariei, fost viețuitor la Mănăstirea Bistrița și ctitorul schitului de pe Muntele Pietricica.  Acesta a dorit să facă ceva pentru creștinătate cât timp mai este în viață și astfel în anul 1993 pe vechiul terasament al căii ferate forestiere de pe Dealul Peștera a ridicat un schit. Acest teren a fost a unei familii care a dorit să doneze pământul pentru a fi ridicat acest lăcaș sfânt.

În anul 1997 construcția bisericii a fost finalizată și a primit hramul “Intrarea Maicii Domnului în Biserică”,  care se sărbătorește în fiecare an la 21 noiembrie și “Sfânta Treime”, sărbătorit a doua zi de Rusalii. Biserica a fost mai apoi sfințită iar în anul 2002 a fost ridicată la rang de mănăstire de călugari, fiind ales ca stareț al mănăstirii părintele Neofit Amariei. Acesta se ocupă cu mare drag de îngrijirea acestui lăcaș și încearcă să mai aducă îmbunătățiri pentru ca pelerinii să sosească într-un număr cât mai mare. El dorește să introducă această mănăstire în circuitul turistic ecumenic al județului Neamț. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-