Monumentul Triumfal Tropaeum Traiani a fost inaugurat în anul 109, reprezentând, alături de Columna lui Traian de la Roma, unul dintre cele mai prețioase izvoare istorice referitoare la luptele daco-romane.  Construcția avea 39 de metri înălțime, la baza monumentului aflându-se o platformă circulară cu șapte trepte de piatră.

Avea o formă cilindrică cu 31m diametru și cu un acoperiș prelungit cu un soclu din piatră pe care era așezat așa-numitul trofeu, latinescul tropaeum, care reprezenta un soldat în armură, cu arme și prizonieri la picioare, sculptați în piatră.

Nucleul cilindric realizat din blocuri de piatră, era decorat cu un rând format din 54 de basoreliefuri din care astăzi mai pot fi văzute doar 49, acestea prezintând imagini din timpul luptelor din 101-102.Deasupra basoreliefurilor era decorat cu o friză cu 26 de creneluri care înconjura întregul edificiu.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-