Constanța reprezintă unul dintre orașele ce se bucură de numeroase muzee, care prezintă un caracter unic la nivel național, bucurându-se de o atenție sporită, atât din partea românilor, dar și din partea străinilor.

Unul dintre acestea este situat pe strada Liliacului, la numărul 1 – 3, fiind cunoscut ca Muzeul de Istorie Militară Constanța.  Primele încercări ale creării unui fond muzeal cu caracter militar, au avut loc încă din timpul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, care emite un ordin de adăpostire a obiectelor din dotarea armatei, la Arsenalul Armatei.

Anul 1983, reprezintă o altă etapă, în care a fost constituit un muzeul al artileriei, urmată de înființarea unei secțiuni militare în cadrul Muzeului Nașional de Istorie, în anul 1914. Cinci ani mai târziu, Ministerul Agriculturii şi Domeniilor ceda Ministerului de Război Palatul Artelor, și alte două clădiri din apropiere, pentru a adăposti patrimoniul viitorului muzeu militar.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-