Marea Neagră este cea mai izolată mare, cu o suprafață totală de 413000km2, fiind conectată la ocean prin Marea Mediterană, prin strâmtorile Bosfor, Dardanele și Gibraltar și având legatură cu Marea Azov, la nord-est, prin strâmtoarea Kerci. Alte țări care mai au deschidere la Marea Neagra sunt: Ucraina, Bulgaria, Turcia, Rusia și Georgia. Cel mai adânc punct al Marii Negre este la 2206m. Datorită faptului că aici se varsă multe fluvii mari ca Nistru, Bug, Nipru, Dunărea (care este și cel mai puternic afluent) salinitatea este scăzută în comparație cu cea a oceanului planetar.

Situat în sud-estul României, țărmul Mării Negre măsoară 245 km, fiind cuprins între Capul Midia și Vama Veche, aici întâlnindu-se atât țărmuri stâncoase cât și plaje cu nisip fin. Țărmul include numeroase stațiuni și porturi maritime și reprezintă atracția turistică principală a Romaniei.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-