Cel care avea să fie cunoscut ca poetul tuturor  românilor, Mihai Eminescu s-a născut, la 15 ianuarie 1850, la Botoșani, fiind al șaptelea copil din cei unsprezece ai familiei Eminovici din Ipotești. Anul 1883, înseamnă pentru poet începutul sfârșitului, anul în care boala începe să își facă simțită prezența. Se stinge din viață, la 15 iunie 1889, fiind înmormântat la cimitirul Bellu din capitală.

Dorința poetului a fost însă alta, citez: Mai am un singur dor/În liniștea serii/Să mă lăsați să mor/La marginea mării,/Să-mi fie somnul lin/Și codrul aproape,/Pe-ntinsele ape/Să am un cer senin./Nu-mi trebuie flamuri,/Nu voi sicriu bogat,/Ci-mi împletiți un pat/Din tinere ramuri. Și, cu toate că a fost înmormântat la București, a fost dezvelit la Constanța, la marginea mării, un bust care îl întruchipează pe Eminescu, ridicat în memoria mareului poet.

În anul 1934, pe faleza din apropierea cazinoului este inaugurată opera sculptorului Oscar Han, care a fost rodul inițiativei profesoarei Zoe Verbiceanu și a avocatului Ioan N. Roman.[..]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-