Aici, în Valea Telejeanului, considerată puntea dintre Ardeal și Muntenia, găsim Muzeul de Etnografie. În acest muzeu este evocată lumea rurală, prin exponate ce vorbesc despre ocupațiile principale ale locuitorilor din Valea Telejeanului, vorbim aici de prelucrarea lemnului, a lânei sau păstoritul oilor. Veți avea ocazia să vedeți aici, războaie pentru țesut, covoare munteneşti dar şi tradiţionalele ştergare, toate acestea îmbogăţind semnificativ expoziția.

După elaborarea unui proiect tematic, în anul 2001, au fost începute lucrările pentru organizarea și înființare Muzeului de Etnografie a Văii Telejeanului, fiind finalizate la data de 31 octombrie 2002, când a avut loc și inaugurarea acestuia. Muzeul, este adăpostit în clădirea anexă a fostei „Școli de misionare” înființată în anul 1922 de marele nostru critic literar și istoric, Nicolae Iorga.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-